Workshops

Alles kan!

We denken mee met klant, we organiseren BBQ workshops op maat, Dat kan bij mij op locatie in onze atelier (lessen volgen) of bij je thuis op je eigen BBQ. BBQ Around the World, basic BBQ’en, gastronomisch, …

Hoe verloopt een workshop bij Mr. Juicy?

We bouwen de workshop op zoals een menu in het betere restaurant. We starten met een leuke aperitief gecombineerd met een Firestarter. Terwijl jullie genieten van het aperief, vertel ik wat we allemaal gaan klaarmaken op de BBQ. Daarna beginnen we samen te koken. Als de gerechten klaar zijn, eten we samen op wat we gemaakt hebben en kunnen jullie ook steeds alle BBQ gerelateerde vragen stellen.

Jullie krijgen de recepten via mail toegestuurd en daarna kunnen jullie hier zelf mee aan de slag. Ambiance en een culinaire topdag/avond gegarandeerd.

Een workshop duurt ongeveer 4 uur.

Voorbeelden van beschikbare workshops

Big Green Egg The Basics

Een cursus met alle basisregels! Hoe steek ik mijn kamado aan? Hoe onderhoud ik mijn Kamado? Welke houtskool gebruik ik het best? Leer veilig BBQ’en. Eenvoudige haalbare toprecepten voor de beginner!

Low & Slow

Wil je zelf de heerlijkste Spare Ribs, pulled porc, brisket, moinkballs e.d. leren maken? Dit gecombineerd met de typisch Amerikaanse Side dishes. Wil je BBQ’en zoals in Amerika? Mr. Juicy leert je alle kneepjes van het vak en leert je hoe je je BBQ moet controleren om op lage temperatuur, langzaam aan, de beste resultaten te behalen.

Tapas & Bites

De absolute favoriet van mijn cursisten! Leuke tapas en hapjes van de BBQ. Toprecepten om uw vingers van af te likken! Deze recepten zijn steeds opgemaakt om zelf te kunnen genieten van uw gasten en ze in no time een BBQ te serveren wat ze niet snel zullen vergeten.

Winter BBQ

Tijdens de cursus Winter BBQ gaan we aan de slag met de mooiste producten die we tijdens de wintermaanden kunnen krijgen. Hierbij komt natuurlijk Wild op de eerste plaats. Dit gecombineerd met boschampignons, vergeten groenten, de lekkerste wildjus,…

Winter BBQ Tapas

Een combinatie van de winter BBQ maar dan in tapavorm. Denk aan everzwijnspiesjes met appel en bloedworst, Zelf wildburgertjes maken, Cranberry Spare ribs,… Winters genieten met de lekkerste hartverwarmende Tapa’s

Pork Pork Pork

Het varken van kop tot staart: We starten met de rauwe stukken van het varken. Hierbij laat ik jullie de verschillende stukken zien en geef jullie heel wat technische informatie mee. Daarna gaan we samen verschillende bereidingen van het varken maken zoals: Varkenswangen op kersenhout gerookt Pulled Pork van een volledige schouder Een gelakte nootham Hoe rook ik zelf spek? Hoe bak ik de perfecte kotelet.

Sweet Delight

De cursus voor de zoetebekken. Het juiste dessert van de bbq is niet altijd evident. We willen allemaal wel eens iets anders dan een stukje ananas of een banaan van de grill. In deze cursus mogen jullie heel wat dessert inspiratie verwachten. We gaan zelf taart bakken op de bbq, we maken zelf broodpudding, pancakes,… Een aanrader voor iedereen!

Workshops 2021

Zin in een BBQ workshop?

Aarzel niet om met Mr. Juicy contact op te nemen.

BBQ Around the world

Onder de noemer “BBQ Around the world “laat ik jullie in verschillende lessen zien hoe ze in andere landen BBQ’en. De klassiekers van ieder land in een BBQ kleedje van Mr. Juicy gezet!

In de workshop culinair mag je een heus menu verwachten. Hier gaan we samen een menu bereiden zoals we met ons BBQ team op competitie niveau klaarmaken. Maken jullie samen met mij een deel van onze menu die we gaan maken op het WK BBQ 2022?

Heb je zelf een groepje en wil je 1 of meerdere lessen volgen? Graag spreek ik af met jullie en luister naar jullie persoonlijke wensen. Met die info stel ik een workshop op maat voor jullie op. Alles kan bij Mr. Juicy

Wil je meer informatie over bepaalde toestellen? Ben je op zoek naar een bepaalde BBQ?

Ik kan je hierbij assisteren en informeren! Eerst maken we een verkennend gesprek. Ik luister naar wat jouw eisen zijn voor de aankoop van je nieuwe toestel. Voor hoeveel personen ga je gemiddeld grillen op je toestel. Hoeveel keer per jaar steek je ongeveer je BBQ aan? Wat zijn je vereisten voor een nieuw toestel Zo zoeken we samen naar het toestel wat perfect bij jouw wensen past.